torsdag 17 februari 2011

"Ensamkommande flyktingar" - Habo kommun


Habo onsdagen den 16 februari, 2011

Apropå Habo kommunfullmäktiges beslut om "ensamkommande flyktingbarn", den 27 januari, 2011



[ Kan ses på webben:

Om Habo kommun exempelvis vill gynna flyktingar med en viss ålder, från ett visst land eller med en viss religion – så MÅSTE man redovisa varför det är bra för Habo! 

I annat fall missbrukar man sitt förtroende och sviker sitt uppdrag och använder arbetarnas löner på ett omoraliskt sätt. Det hjälper föga att man menar sig göra gott då man missbrukar pengarna. Att göra ”gott” med stulna pengar är inte möjligt. Att "göra gott" med skattepengar på ett sätt som skattebetalarna inte gillar, eller inte ens tillfrågas om, det är inte rätt ej heller gott! Än värre blir det om de arbetande skattebetalarna som säger sin mening tillsägs att tiga och finna sig. 

Och riktigt, riktigt illa är det när man fördömer dem som inte tiger, och kallar dem med de värsta namn och tillmälen man kan komma på.  I Sverige har det gått så långt att man söker lagstiftningsvägen tysta kritik - i frihetens namn! Rätt blir fel och tvärtom i dagens Sverige. Borgarna började inte detta, men de har inte heller gjort något på 5 år för att få stopp på det.

Så länge alla partier i en kommunledning har den egna kommunens bästa som mål så är allt väl, även om man har olika syn på vad som skall prioriteras. Man kan inte göra allt man vill, inte ens allt som synes nödvändigt, inte ens allt som alla är överens om. Man måste välja och välja bort, man måste rangordna, och ta det viktigaste först, och sedan steg för steg göra de åtgärder som är mest behövliga och som ger mest nytta – för innevånarna i kommunen, inte för världen, inte för Haiti eller Burundi, utan för Habo, Brandstorp och andra ställen i kommunen.

Solidariteten då? Mot nödlidande utanför kommunen, utanför Sverige?

* * *

Folkpartiets ersättare i Habo kommunfullmäktige, Anders Rickman, uppträdde anspråksfullt som om han vore den ende försvararen av humanitet, i kommunfullmäktige den 27 januari, 2011.

Han menade att man inte FÅR (!) rösta om sådant.  


Anders Rickman menade att man inte FÅR rösta om medmänsklighet! Och det är samma ”folkparti” som i Habo gick till val på att öka arbetarnas inflytande. Alltså de arbetare som lever på eget arbete och som straffas med att deras lönerätt beskärs med stöldhöga skatter. Det låter bra.

Ja, ”folkpartiet” vill öka inflytandet även för de som ännu icke är röstberättigade, såsom skolelever, vilket man kan diskutera klokheten i. 

Man föreslog också att alla invånare skulle få rätt att komma med s.k. medborgarförslag, ett förslag som inga andra stödde, men som i mitt tycke är alldeles utmärkt. 

Dock, ”folkpartiet” lever inte själva upp till det, när det gäller deras ”hjärtefråga” att minska svenskarnas rätt till sitt eget land genom att fylla ut det med invandrare.

Detta gör Rickmans absurda, odemokratiska påstående till ett ännu större hyckleri, ja ett klassiskt bedrägeri mot väljarna! 

Rickman, och kanske också hans parti anser - om man får tro Rickman - att medborgaren är en andra klassens människa som inget begriper, och därför kan man inte ge makt åt folket i ”solidaritetsfrågor”!

Men, det är just sådana frågor man SKA rösta om!

När det inte handlar om att göra det som är bäst för det egna landet och dess befolkning, eller för den egna kommunen och dess invånare, då ÄR det just sådana frågor som är typexempel på då man SKA rösta och låta folket säga sin mening. Politikerna har inte fått i uppdrag att förvalta skattepengar till nytta för andra än kommuninnevånarna.

Kommunens uppgift är inte att hjälpa grannkommunen – såvida det inte gynnar den egna. Än mindre har man ansvar för andra länder, eller nödlidande i fjärran länder.

Och om man i kommunledningen vill göra sådana hjälpinsatser, på bekostnad av den egna befolkningen, genom att ta från de egna och ge åt främlingar, så måste man antingen visa på att detta faktiskt gynnar den egna kommunen eller låta folket avgöra.

Har kommunledningen redovisat någon kostnads- och intäktskalkyl? – Inte offentligt i alla fall. Inte ens motionären har gjort det.

Vad kan då vinsten vara med att ta emot ”ensamkommande flyktingbarn” – trots alla uppenbara och väl kända konsekvenser av invandringen de senaste decennierna, och inte minst erfarenheter från andra länder, som grannlandet Norge när det gäller just s.k. flyktingbarn?


Varför lyssnar man inte på andras erfarenheter? Tror man att Norge ljuger?

Vad är då vinsten enligt Rickman?

Jag citerar från kommunfullmäktigemötet, Rickman säger:

”så det enda [sic!] vi kan se fram emot det är alltså den kulturella vinsten, att ha folk från andra ställen här som kan berika oss med sina livserfarenheter [13:04]  och dessutom är det så här att dom människorna som kommer hit är oftast oerhört lojala mot svenska samhället…”
”...och att ha folkomröstning om tolerans och mänsklighet det gör mig också upprörd..”


Rickman säger själv - helt aningslöst: "den enda vinsten" !!

Häromdagen kunde man höra att regeringen överväger att lagstifta om tvång för kommunerna att ta emot invandrare, flyktingar och allt vad det kallas - vilket är att upphäva den kommunala friheten. Det tyder på desperation hos regeringen. De kan inte hantera situationen. För många flyktingar och för få kommuner som frivilligt vill ta emot dem - trots att det lönar sig (på kort sikt!)!! Vad vet alla dessa kommuner som inte vill frivilligt? Vet Habo kommun vad de tycker?

Nu undrar man också, visste Habo kommun om risken/hotet om detta tvång? Ville man hellre förekomma än förekommas? Ville man se heligare ut än man är?

Eller ville man ställa in sig hos regeringen?

Och allt arbete detta tar, vilket man starkt tryckte på i kommunfullmäktige, är då detta besvärliga arbete ett tacksamt skäl för att skjuta på detta så länge som möjligt, eller är detta så svårt som man säger? Och om det är så svårt, varför skall man då hålla på med det, när den enda "vinsten" - enligt en av dess trogna tillskyndare - som redovisas är det mycket tveksamma värdet av "erfarenheter" från andra kulturer, samt  på kort sikt några hundratusen kronor?


Och man bryr sig inte ett dugg om att de pengar staten ger för att bekosta detta, de ÄR arbetarnas, även Habobornas pengar, också dessa pengar har man rätt att fordra att de används klokt till svenskarnas nytta. Och att svenskarna får säga sin mening om det rätta i att de går till barn som visat sig vara vuxna i en skrämmande hög utsträckning. Våra regler gynnar människosmugglare och människor som samvetslöst utnyttjar vår "snällhet" som snarare är dumhet än godhet.

Det känns aldrig som man får veta allt som är relevant när det gäller invandrarfrågor. Det beror naturligtvis på att alla relevanta frågor om kostnader och vinster aldrig en enda gång har redovisats i Sveriges riksdag. Locket har lagts på och man satsar hela sin tyngd och makt på att locket skall ligga kvar. 


Om man kunde sin klassiska fysik så skulle man veta att ökat tryck ökar temperaturen, och tvärtom, ökad temperatur ökar trycket - det är bara en tidsfråga innan de som tiger i dessa frågor får resten av livet på sig att ångra sig.


* * * * *
/uppdaterat må 21 febr. 2011