torsdag 24 februari 2011

Jesus & Politik

Igår onsdag den 23 febr. i TV4:s Kvällsöppet tog sig Marcus Birro anspråksfull ton och uppfordrade Svenska kyrkan att ställa sig på "barrikaderna", och kräva "rättvisa" hit och dit i alla möjliga och omöjliga frågor - "åt alla allting (gratis, typ)".

Det låter sig sägas, men det är svårare att visa att det är Guds mening med kyrkan - om nu Bibeln får ha ett ord med i saken. Kyrkan har ETT uppdrag som ingen annan KAN göra och ändå gör kyrkorna sällan just detta. De tycker om att fuska i andra frågor som de kan ännu sämre än teologi och Bibeln och evangeliet. Blinda som leder blinda leder oftast att alla faller i gropen.



Kyrkan skall förkunna Guds storhet, Guds uppenbarelse i och genom Sonen, så att människor tas ut ur världen och lever för Gud, på det att de må bli rättfärdiggjorda och få del i den eviga saligheten. Den kristne är en gäst och främling på denna jorden. Apostlarna och de första kristna hjälper inte några otroende med något annat än evangeliet och bön för sjuka. Det är mer än nog. Det är en skatt som inte förgår.

Inte ens de troende får något gratis av församlingen. Den som inte vill arbeta får inte äta. Den som inte tar hand om sina egna är värre än en otrogen. Inga troende män, bara ensamma änkor som är minst 60 år kan upptagas som församlingsänkor, och av dem bara de som levat väl och visat barmhärtighet mot nödlidande. Och de får inte försörjning av församlingen för ingenting, de måste göra tjänst i församlingen. Ingen hjälp utan motprestation. OM det nu är så svårt för en troende att få hjälp av församlingen, så är det inte konstigt att inga otroende får någon materiell hjälp alls. Inget bud finns om sådant. Inget exempel - utom predikan och bön.

Och Ordet och Bönen är det största som någon kan få del av. Så det är inte lite, det är det värdefullaste som finns på jorden. Guds ord är liv och ger liv.

Imorse kunde man höra på P1 Morgon hur Helle Klein stödde ett upprop emot regeringens politik och en protest emot "utförsäkringarna" som diakoner i Svenska kyrkan (med politisk agenda) talat om nyligen. Och som lett till att SKR (Sveriges Kristna Råd - den moderna avfallna kyrkans bibelvrängargäng) överväger att stampa fram ett "uppror" emot regeringen - i Kristi namn!!

Roland Poirier Martinsson höll inte med och menade att det är partipolitik under kristen täckmantel.

Du kan lyssna här på inslaget i P1 08.15-08.30, där Helle Klein och Roland P Martinsson debatterar.