torsdag 31 mars 2011

Habo Energi AB konkurshotat - skattebetalarna får betala för oansvariga politikers gröngulliga idéer

Idag har Habo kommunfullmäktige tagit ett beslut att ge ytterligare miljoner till Habo Energi AB, minst 33 miljoner av skattemedel har redan fördärvats och om dessa nya miljoner kommer att  rädda företagen det vet ingen. Läs min skrivelse adresserad till fullmäktige-ledamöterna, och skickad till kommunchefen som skickat den till kommunfullmäktiges presidium, men som förmodligen inte skickat den vidare och som troligen inte heller kommer att bifoga den till protokollet.

Det här är bara en påbörjad undersökning, mycket mer finns att dra fram i ljuset. Samtliga partier tycks vara med om att bedra skattebetalarna på sanningen om dessa miljoner!!





* * *

Vi Sverigedemokrater i Habo lämnade in en reservation men den nekades. Här är den:

"RESERVATION angående Habo Energi AB och dess utbyggnad av fjärrvärmenätet samt återställande av kapital. Sverigedemokraterna reserverar sig emot, 
att fullmäktige ej tidigare visat större lyhördhet inför revisorernas varning[ar][från] 2005 [skall vara: 2006] [och framåt] att Habo Energi behöver kapital [om man skall fortsätta bygga ut fjärrvärmenätet på icke-kommersiella grunder]; 
[samt att] tidigare handhavande [från kommunens sida av företagen] lett till att fjärrvärmenätet [byggts ut utan lönsamhet och därför nu] skrivs ned med 33 miljoner, samt miljoner [i] förluster [de senaste åren]. 
Ytterligare insatser behöver utredas för att försäkra en positiv och hållbar utveckling.  
Sverigedemokraterna i Habo 
Morgan Malmborg
ledamot kommunfullmäktige i Habo



* * *

Sveriges radio P4 hade ett inslag igår "Här floppade fjärrvärmen" [läs och lyssna här].


Lars Elwing (m) har inte fjärrvärme, inte heller Thomas Werthén (m) - det är för dyrt!
Undrar om Jarl Karlsson (s) och Åke Lundgren (kd) har fjärrvärme - det borde de, de är ju de som talat sig mest varma för detta.


Lyssna på radioinslaget i P4 onsdag morgon:




* * *
Åke Lundgren (kd) ställde sig upp på kommunfullmäktigemötet och försvarade slöseriet med skattebetalarnas pengar med att vi annars skulle eldat med olja och att fjärrvärmen således bidragit till renare luft. Hur fungerar den mannens hjärna undrar man? Problemet är ju att alldeles för få anslutit sig! Att lägga fjärrvärmenät som ingen ansluter sig till renar ingen luft! De flesta som gått från direkt-el eller olja har nog gått till pellets eller värmeväxlare och det beror ju inte på fjärrvärmeutbyggnaden. Snarare trots den. OM Lundgren menar att kommunen gått över från olja till fjärrvärme så är ju det en helt annan sak. Saken gäller ju slöseriet med skattepengar som skett genom utbyggnad av fjärrvärmenätet till områden där ingen varit intresserad att ansluta sig. 

Vissa människor passar inte som politiker, de använder skattepengarna för utopiska idéer utan verklighetsförankring, på ett sätt som ÄR och SKALL KALLAS ansvarslöst. Det finns starkare ord som också kan övervägas och som kan visa sig vara nödvändiga för att ge en rätt beskrivning.


Att bygga ut fjärrvärmenätet i "hopp" om att folk skall ansluta sig är spekulation och det är det det skall kallas. Det brukar politiker från diverse självrättfärdiga sammanhang starkt kritisera när det sker i företag med PRIVATA ägare, trots att det är deras egna pengar, men när politiker spekulerar med andras pengar då är det helt plötsligt gott, fastän det i själva verket är ännu värre!  


De nya ägardirektiven (de gamla har jag inte sett) säger att företagen skall "ge skälig avkastning till ägaren [= Habo Kommun]" - men nu har man istället förbundet sig att göra tvärtom. Genom denna kapitalrevers, som man smidigt och med skickligt politiskt hantverk, värdigt vilken bananrepublik som helst, nu drivit igenom i kommunfullmäktige utan att de begrep hur det gick till eller ens varför, genom denna skatteflyktsteknik - ty det är då man oftast använder s.k. kapitalreverser - så har nu ägaren förbundit sig att genom räntebetalningar på ett fiktivt lån, ge kapitaltillskott till företagen!! De som skall ge avkastning till ägaren, är istället de som får kapitaltillskott årligen av ägaren. Upp och ned är verkligheten i Habo!


Detta visar vilken enorm uppgift Sverigedemokraterna har i alla frågor. Det behövs nytt folk i alla de sammanhang som blivit slutna kärl utan förmåga till att förnya sig själva. Maktstrukturer skapas med tiden, där de etablerade effektivt skyddar sig själva genom att skapa beslutsprocesser vid sidan av det offentliga. Man lär sig skickligt att hantera de skendemokratiska processerna  så att hela sanningen aldrig behöver presenteras. Korruption, sönderfall, förfall och undergång - att stoppa den processen är en av Sverigedemokraternas stora uppgifter, kanske den största. Endast de som står lite utanför kan sätta stopp för odemokratiska icke-offentliga maktstrukturer, där alla etablerade partier är inblandade.

* * *